Forum

Portugal
 
Notifications
Portugal
Posts
Topics

Vinho Verde

De naam Vinho Verde verwijst naar het feit dat de oogst vroeg in de zomer plaats vindt en dat de wijnen jong op de markt gebracht worden. De voornaamste druivenrassen zijn Alvarinho, Loureiro en Pederná (=Arinto). De witte wijn wordt hier het meeste uitgevoerd.

0
0

Douro

Douro is één van de oudste en mooiste wijngebieden ter wereld

0
0

Lisboa

Brede strook langs de kust en ten noorden van de hoofdstad Lissabon. Het is heuvelachtig en heeft veel zon maar door de invloed van de Atlantische Oceaan is de temperatuur mild. Hierdoor zijn de wijnen uit Lisboa vaak elegant .

0
0

Bucelas

Gelegen 20 km ten noorden van Lissabon. De arintodruif moet minimaal 75% van de blend uitmaken.

0
0

0
0

Penninsula de Setúbal

De naam Setúbal is gereserveerd voor wijnen gemaakt met de Muscat de Setúbal en Moscatel Roxo. De beroemde moscatelwijn, een zoete dessertwijn, komt uit dit gebied.

0
0

Alentejo

Dit is een zuid-centraal gebied. De naam “além do Tejo” betekent letterlijk “over de Taag”. Door het warme weer in de regio, 35-45 graden, hebben de druiven vaak een gebrek aan zuren. Daarom wordt dikwijls de arintodruif uit de Bucelas gebruikt vanwege zijn hoge zuurgraad. De productieverhouding rood en witte wijn is 60-40%

0
0

Bairrada

tussen de bergen van de Dão en de Atlantische oceaan. Ten noorden van de historische stad Coimbra. Verreweg de belangrijkste druif in dit gebied is de blauwe soort baga. Het is een druif die voor alcohol en tannine zorgt. De meest gebruikte witte soort is de druif Maria Gomes (= Fernão Pires) en bical.

0
0

0
0

0
0

Portugal

No topics were found here

Share:

#wpforo-wrap {
font-size: 13px; width: 100%; padding:10px 0; margin:0px;
}